Včera jsme měli doma velice milou návštěvu. Sice jen na pár hodin, tak jak to bývá zvykem, přijela vláčkem sestra Helen se svou vnučkou Natálkou. Když se návštěva zdrží jen na chvíli, připravuji oběd jednoduchý, aby byl brzy hotový, aby nám chutnal a aby pořád nebylo jen kuře na sto milion způsobů. I když ten dnešní se bez kuřecího stejně neobešel.
Čína s rýží ...
Rýži připravuji zásadně v mikrovlnce. Je to bezpracné, jednoduché a za chvíli hotové...
Do mísy s varného skla dám 20 dkg rýže, přidám kostku masoxu - buď zeleninový, houbový, nebo hovězí, zaleju trošinkou oleje a přisypu Podravku. Zaleju 3/4 litrem vařící vody, osolím jen málo. Zakrytou mísu vložím do mikrovlnky a "mikrovlnuju" na plný výkon 5 minut. Potom 17 minut na výkon 450 W. Nechám 15 min. odpočívat a po této době mohu servírovat. Někdy do rýže přidám mraženou zeleninu, jindy koření kari - to je potom rýže "dožluta". Tak připravujeme i rizoto.
Rýže zalitá vařící vodou...
Čínu připravoval, jako obyčejně, manžel. Použil kuřecí nudličky, cuketu, žampióny a kromě všech ingrediencí, které k dobré číně patří, přidal dnes i něco, co není vyzkoušené, můj sirup z černého rybízu. To by jste nevěřili, jaká to byla dobrota. Čína chutnala báječně.
Bohužel se nedochoval snímek s plnými talíři, jednak jsem úplně zapomněla fotit a jednak byly talíře v mžiku prázdné.
Tak snad až příště.....
Žádné komentáře:
Okomentovat