Translate

06 května 2012

Co si dnes upečeme?

Co takhle dobrý Rebarborový koláč ?

Na zahrádce mi roste jak z vody reveň - rebarbora a já už jsem se nemohla dočkat, až upeču jarní koláč s mírně nakyslou chutí, která osvěží...


Tedy, kdo má chuť, zkuste - nebudete litovat....
Tento recept jsem našla na internetu - TOP recepty

Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
2 vejce
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 bílý jogurt /150ml/
mléka tolik, aby těsto šlo dobře vylít na plech
očištěná a na drobné kousky nakrájená rebarbora

Drobenka: 5 lžic hrubé mouky, 4 lžíce cukru, 2 lžíce másla

Postup:
Utřeme celá vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní suroviny, vylijeme na vymazaný, nebo peč. papírem vyložený plech, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou
Pečeme na 160° cca 30 min.

A tak to dopadlo. Jen jsem si uvědomila pozdě, že bych mohla pořídit dokumentaci. Kus z plechu už zmizelo, ale tady, na tácku je pro vás na ochutnání. Stačí pocukrovat a kdo chce a ví, že to nepřekoná, může si připlácat šlehačky kopec.
Koláč je křehounký a velice lahodný. Mohu všem doporučit.......









A pozor - dnešní Hrdličkovi....

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zahrádka