Nejprve jsem vyzkoušela krémovou polévku z dýně Hokaidó podle receptu, který mi i s dýňkou dala dcera. Je to celkem jednoduché a za chvíli hotové.
Odstraníme oba konce, důkladně omyjeme, vydlabeme jaderník,nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji spěníme cibulku, přidáme hokaidó, osolíme, přidáme muškátový květ, vegetu, vodu a vaříme do změknutí. Potom rozmixujeme, vmícháme smetanu na vaření a je hotovo. K polévce se hodí na oleji osmahnutý chléb.
Talíř polévky jsem snědla, nebyla špatná, ale stačilo...
Další den jsem k večeři připravila brambůrky podle Blanky - vařené ve slupce, rozpůlené, vydlabané, naplněné směsí sýra a brambor, ochucenou kouskem česneku a pažitkou, posypané strouhaným sýrem a zapečené v troubě. Také jsme k tomu papkali kuřecí prsíčka a broskvový kompot.
Slíbila jsem si, že Blančin recept vyzkouším a nelitovala jsem, pochutnali jsme si...
Ke včerejší večeři jsem uvařila rajskou omáčku s knedlíkem a se sekanou. Ovšem knedlík nebyl ledajaký. Byl hrníčkový z mikrovlnky, hotový za 3 minuty.
1 hrnek hrubé mouky, žloutek, 1 hrnek mléka, 1 rohlík nakrájený na kostičky a z bílku tuhý sníh. Vše smícháme, rozdělíme do tří hrníčků, vymazaných olejem, nebo máslem. Vložíme na 3 - 3.5 minuty do mikrovlnky. Vyklopíme a nakrájíme k okamžité spotřebě. Knedlík je moc dobrý, pro dva lidi úplně stačí, mohu jen vřele doporučit...
Bohužel, hotový knedlíček jsem nevyfotila, hned zmizel ....
Dnes jsem připravila z lístkového těsta šněky, protože mám pozvanou kamarádku, tak ať se máme dobře. Zůstalo mi jeden díl těsta, tak jsem ho naplnila kouskenm jabka, pocukrovala, přidala málo skořice a upekla. S kafíčkem - jedna báseň.
Tak to byla moje svačinka.....
Takové obrovité, oranžové nadělení, mi přinesla moje sousedka Andělka, ještě nevím, co s ní provedu - myslím s dýní..
Večer mi paní přivezla červené papriky, ale o tom zase až příště.....
Žádné komentáře:
Okomentovat