Ráno bylo docela příjemně. Nefoukalo, nesněžilo, na teploměru nula. Ale dlouho jsem se neradovala. Než jsem přišla s Bobíkem z ranní procházky, tak to začalo. Chumelilo a já jsem opět po krátkém čase popadla svůj pracovní nástroj - metlu a dala se do práce.
Za chvíli přišel můj vnouček pomocníček a už se oháněl na dvoře odhrnovačem a protože je moc šikovný, za chvíli bylo hotovo. Moc mi pomohl, já jsem mezitím vařila, pekla, smažila a uklízela, vždyť to znáte, jak to probíhá v tomto čase...
V kuchyni jsem se oháněla já a do okna mi nakukoval můj kamarád strakapoud, který je u nás jako doma...
A co jsem vařila? Řekla bych že Hadače, ovšem já tuto baštu peču přímo na plechu, je to opravdu dobrota...
Na plech pokladu slaninu, naklepané maso, posolím, popepřím, pokmínuji, přidám nakrájenou cibuli, pokrájené stroučky česneku a brambory nakrájené na kolečka. opět posolím, posypu paprikou, nebo i grilovacím kořením, zakryji alobalem a peču. Chce to tak hodinku, hodinku a půl.
A potom je z toho taková dobrá papenka. Doplníme zeleninou, tatarkou a už baštíme. Nevím, jestli je to dle správné výživy, ale nám to chutná a to je hlavní...
Je to rychlé, dobré, žádné velké vyvařování, co říkáte?? A já jsem mohla jít péci cukroví...
Žádné komentáře:
Okomentovat