Dnes vám doporučím jedno moc dobré pitíčko. Návod na výrobu jsem měla již delší dobu, ale až teď, v tomto mrazivém nečase jsem si na recept vzpoměla.
Zkuste, výroba není složitá, výsledek stojí za to....
Likér z ledových kaštanů:
250 ml šlehačky
1 Salko
3 tyčinky ledových kaštanů
4 kostičky hořké čokolády
1/2 rumu
Šlehačku vlijeme do hrnce, přidáme nalámané kaštany a kousky čokolády. Za stálého míchání povaříme.
Stáhneme z plotny, necháme vychládnout. Vlijeme Salko a pak Rum. Dobře všechno promícháme do hladka a slijeme do lahví. Dáme vychladit.
Uvidíte, jaká je to dobrota.Stačí jen jedna štamprdlička a je vám hned líp. Možná ani toho rumu se tam nemusí tolik dávat. Nám, co nejsme zvyklí popíjet alkohol, se i hlava trochu zamotala.
Ale jednou za čas...........
Uznejte, že to vypadá krásně a ještě líp to chutná...
Ale abych nevyráběla jen alkohol, konečně, po dlouhé a dlouhatánské době, jsem z mrazáku vytáhla malou část ovoce a upekla - Pečený čaj -
A jaké že suroviny obsahuje?
Rybíz, maliny, broskve, nějakou mandarinku, jabko, citro, atd. dále dle návodu, který asi všichni dobře znáte .
Tak jenom, abyste mi věřili ....
Ovoce bylo 2 kila a skleniček 7 kousků. Podobně, jako alkohol, čajík chutná skvěle.
Takže všechno pěkně vyzkoušejte. Přeji vám všem příjemný příští týden, doufám,že ty mrazy trochu pominou....
Žádné komentáře:
Okomentovat